Paul Smith

Paul Smith

Sir Paul Smith, stup londonske dizajnerske scene i dizajnerski veteran, izgradio je globalni britanski brend koji sada ima 12 linija, uključujući konfekciju za muškarce i žene, traper liniju, liniju satova, modne dodatke, cipele i mirisi.

Poznat po svojim karakterističnim raznobojnim prugama, s dizajnom koji se prodaje u vodećim trgovinama u Londonu, Parizu, New Yorku, Milanu i Tokiju, među više od 200 drugih trgovina, Smith je nadaleko zaslužan za svoje privlačne dizajne izloga koji odgovaraju njegovoj živahnoj estetici . GQ je 2019. prodavaonicu brenda u Los Anglesu, s nepogrešivom jarko ružičastom fasadom, nazvao "zgradom s najviše Instagrama u Kaliforniji".

Smith se prvotno nadao da će biti biciklist; njegov prvi posao u modnoj industriji bio je u skladištu odjeće za što ga nije zanimalo, jedini ugodan aspekt posla bio je vožnja biciklom na posao i s posla. Tijekom šestomjesečnog boravka u bolnici, zbog nesreće na biciklu, Smith je stekao nove prijatelje koji su ga nakon oporavka uveli u pub koji je u to vrijeme bio popularan među studentima umjetnosti i dizajna. Tu je Smith odlučio da želi biti dio kreativnog svijeta i postati modni dizajner.

Uz pomoć svoje tadašnje djevojke, sada supruge Pauline Denyer, koja je diplomirala modu na Royal College of Art, i ušteđevine od 600 funti, Smith je 1970. otvorio svoju prvu trgovinu u Nottinghamu u Engleskoj, u kojoj je uz vlastite dizajne držao čarape etabliranih marki. Godine 1976. Smith je debitirao sa svojom prvom kolekcijom muške odjeće u Parizu pod svojom istoimenom markom.

Svoju prvu žensku kolekciju pokazao je na Tjednu mode u Londonu 1998. i od tada se proširio na traper, obuću, modne dodatke, mirise, dječju odjeću i potrepštine za dom. Sada kao globalna tvrtka, Paul Smith se prodaje u više od 70 zemalja i na 3000 maloprodajnih vrata.

U 2020. marka je proslavila svoju 50. obljetnicu, obilježenu izdavanjem knjige "Paul Smith", knjige s 50 predmeta koji su inspirirali dizajnera, i pokretanjem Zaklade Paula Smitha, internetske arhive najboljih savjeta koje je Smith dao i primio desetljećima usmjerena na pomoć mladim kreativcima.

Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.