Proenza Schouler

ProenzaSchouler

Proenza Schouler njujorška je marka ženske odjeće i dodataka koju su 2002. godine osnovali dizajneri Jack McCollough i Lazaro Hernandez. Dvojac se upoznao tijekom studiranja na Parsons School of Design, a naposljetku su surađivali na svom završnom radu koji je postao njihova prva kolekcija kao Proenza Schouler. Nazvanu prema djevojačkim prezimenima dizajneričinih majki, kolekciju je u cijelosti otkupio Barneys New York.

Proenza Schouler proizvodi luksuznu modu za inteligentne, odrasle, urbane žene današnjice. Djelo je općenito definirano Jackovom i Lazarovom upotrebom finih luksuznih materijala, dosljedno prožetih izrazitim osjećajem lakoće i lakoće. Od svog osnutka, Proenza Schouler igra važnu ulogu u ponovnom oživljavanju američke mode. Nagrađen prvom nagradom CFDA Vogue Fashion Funda 2004., brend u nastajanju brzo je postao vodeći talent u industriji. Proenza Schouler osvojila je pet nagrada CFDA-e, uključujući nagradu Swarovski za gotovu odjeću 2003., nagradu za modnog dizajnera godine 2009. i nagradu za dizajnera ženske odjeće 2007., 2011. i 2013. godine.

Proenza Schouler lansirala je svoju prvu kolekciju torbica 2008. godine, uključujući PS1, klasičnu torbu koja utjelovljuje osjećaj nosivog luksuza koji je postao potpis brenda. U 2012. godini brend je lansirao svoju kolekciju obuće koja je upotpunila njihovu ponudu luksuznih dodataka. Proenza Schouler također je surađivala s vodećim markama, uključujući L’Oréal, Birkenstock i Mercedes-Benz. U 2019. lansirana je ležerna linija brenda Proenza Schouler White Label. Proenza Schouler White Label mnogo toga proizlazi iz elemenata pronađenih kroz povijest glavne linije, ali prikazanih na ležerniji, pristupačniji način.

Proenza Schouler ima vodeći butik koji se nalazi u ulici Greene 121 u New Yorku i prodaje se na više od 350 vrata diljem svijeta, uključujući Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue, Nordstrom, Neiman Marcus, Harrods, Galeries Lafayette i Printemps. Marka je dostupna online na www.proenzaschouler.com, kao i preko svojih maloprodajnih partnera uključujući Net-A-Porter, MyTheresa, Moda Operandi i FarFetch.

Zainteresirani smo za dizajn cjelovite, suvremene garderobe za inteligentnu, odraslu, urbanu ženu današnjice.

Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.